top of page
Holding Hands
42542_Obsidiaan_logo_HV_01_edited.png

       Leven vanuit je kern

  • Vergroten van verbinding / betere (professionele) relaties – in geval van werk of relatieconflicten

Het is vanzelfsprekend dat het leven jou in situaties plaatst die belastend zijn. De manier waarop jij daarop reageert heeft te maken met een levens script, die jij ooit ontwikkeld hebt, om met zo min mogelijk schade uit soortgelijke situaties te komen. Vaak is dit helemaal niet meer dienend, wat zeg nou zelf: een trui die jij als kind droeg, past nu toch niet meer? Logischerwijs, werkt het gedrag die jij ooit toepaste nu niet meer. Sterker nog: het werkt belemmerend.

Door bewust te worden van de onderliggende processen, ontwikkel jij vaardigheden en/of onderneem jij acties om anders naar te kijken, te ervaren en er mee om te gaan.

  • Verbinding met jezelf – voor burn-out gerelateerde klachten, rouw en verliesverwerking

Een breed ingewortelde verwachting is tegenwoordig dat je op alle gebieden van het leven dient te presteren. Je gaat maar door en door om de perfecte man of vrouw te zijn, de perfecte werkgever of werknemer, de perfecte moeder of vader, de perfecte professional, de perfecte vriend of vriendin en zo voort. Dit heeft zijn weerslag op onze gezondheid want: wanneer ben jij gewoon de mooie, volledige en volwaardige JIJ?

  Met andere worden: wanneer dien jij jezelf? Het mag helder zijn dat lichaam en geest één zijn; door stil te staan bij deze verbinding, het te onderzoeken en te verkennen, breng jij de heelheid terug. Jezelf zijn betekent onder andere goed voor jezelf zorgen, in verbinding met jouw eigen verlangens. Hierdoor krijg je een bewuster kijk op het leven. Nieuwe inzichten ontvouwen zich, nieuwe wegen gaan open en dit allemaal onder het accepteren van de imperfecte uniciteit van jezelf. Er is immers alleen maar één op de wereld zo als jij!

Doorgaans werken wij op (en van deze) drie lagen: context en actie, vaardigheden en overtuigingen en identiteit.

bottom of page