top of page
Balance
42542_Obsidiaan_logo_HV_01_edited.png

Jij wil meer persoonlijke en professionele ontwikkeling bereiken en ervaart dat jouw communicatie, vertrouwd gedrag en overtuigingen jou daarin niet dienend (genoeg) zijn. Jij voelt dat er iets nodig is om verder te kunnen of jij ervaart een klacht of patroon die belemmerend werkt.

Tijdens een coaching traject krijg je een dieper besef van jouw handelen, jouw communicatie en jouw emoties. Je leert waar ze vandaan komen en welke uitwerking hebben op jezelf en je omgeving, hierdoor leer jij betere keuzes maken.
Als jij meer inzicht wil in de onderliggende processen en de mogelijkheden wil verkennen om jouw niet dienend patroon te doorbreken, spreek jou graag.

Jij leert onderscheid maken tussen wie je bent en wat je doet; in de loop der tijd heb jij verschillende levens strategieën gekozen en jouw gedrag daar op aangepast. Door daarvan bewust te worden, kan jij weer keuzes maken op basis van autonomie en eigenaarschap, niet vanuit oude conditioneringen. Als je dit eenmaal hebt bereikt, ervaar jij de vrijheid om nieuwe stappen en andere keuzes te maken en vrijer in het leven te staan. 

Coaching_Mentoring_746x419_edited.jpg
20200923_153304_edited_edited_edited.jpg

Werkwijze

Er zijn drie bepalende factoren voor een succesvolle coaching: de wil van de coachee om aan de slag te gaan met wat er knelt, de klik tussen de coach en de coachee en de kennis en ervaring van de coach. Dit is niet alleen mijn ervaring maar het blijkt uit diverse internationale onderzoeken.


De relatie tussen coach en coachee wordt op vertrouwen, acceptatie en veiligheid gestoeld. Als coachee ga jij immers naar jouw meest kwetsbare kanten kijken, die soms behoorlijk remmend en saboterend gedrag genereren. Vanwege de veiligheid, kan jij je volledig aan deze reis toewijden en uitstekende resultaten bereiken.


In de eerste ontmoeting onderzoek ik samen met jou waar jij tegen aan loopt en maken jouw persoonlijk en/of professioneel doel concreet. Daarin creëer ik het kader om oplossingsgericht, vanuit de positiviteit en mildheid te werken.

Professionaliteit  en wederzijds respect zijn in dit proces mijn vertrekpunten; de autonomie en kracht van de coachee spelen het hoofdrol in. In het eerste gesprek gaan wij ook onderzoeken of wij samen aan de slag kunnen en of mijn werkwijze jou aanpreekt.

Het aantal sessies hangt af van jouw doel of klacht, meestal zijn 7 tot 8 sessies toereikend om een adequaat resultaat te behalen. De sessies duren maximaal anderhalf uur en het tarief van een sessie wordt in het begin van het coaching traject afgesproken.


Tijdens het traject zijn er twee evaluatie momenten, halverwege en aan het einde daarvan. Dit geeft de mogelijkheid om eventuele wijzigingen in te brengen en het behalen van jouw doel te onderzoeken.

bottom of page